Verenigingen

Chiro St. Pieter

Chiro St. Pieter organiseert op 25 september 2016 van 13.00u tot 18.00u zijn startdag waarop je op een leuke manier kennis kan maken met de Chiro. Alle jongens vanaf het 4de leerjaar zijn welkom.

Voor meer informatie kan je terecht op info@chirokortessem.be, Oud – Mersenhoven 13, 3720 Kortessem.

Oud Mersenhovenstraat 13, 3720 Kortessem
info@chirokortessem.be

Meer info: www.chirokortessem.be

Chiro Okapi

Chiro Okapi organiseert op zondag 25 september 2016 van 13.00u tot 17.00u voor alle meisjes van de laatste kleuterklas tot het 5de middelbaar en voor alle jongens van de laatste kleuterklas tot het derde studiejaar een startdag. Hou je van toffe spelletjes en maak je graag nieuwe vriendjes of vriendinnetjes? Kom dan zeker naar de startdag van Meisjeschiro Okapi! Wat het thema zal zijn, dat verklappen we nog niet, maar we kunnen je alvast een dag boordevol plezier verzekeren. Voor meer informatie kan je terecht bij Michelle Nelissen op het nummer 0497 81 70 19 of via Chiro_okapi@live.be

Kloosterstraat 1A, 3720 Kortessem (speelplaats KLOK school)
chiro_okapi@live.be

Meer info: www.chiro-okapi.be

Chiro Spratike

Chiro Spratike is een gemengde Chiro die 25 jaar geleden werd opgericht voor de jeugd van Guigoven en Vliermaal. De leeftijd van de leden ligt tussen 6 en 18jaar opgesplitst in 6 groepen: Ribbels, speelclubs, Rakwi’s, Tito’s, Keti’s en Aspi’s. Chiro geven ze op zondag van 14.00u tot 17.00u aan de lokalen op het kerkplein van guigoven. De Chiro hoopt om dit jaar in de nieuwe lokalen in te trekken! Op het beging van het chirojaar ontvangen de leden een kalender  met daarop de verschillende activiteiten gepland.

De startdag zal doorgaan op zondag 25 september 2016! Naast de jaarlijkse gewoonte organiseren we een toch doorheel de verschillende dorpen om de leden op te halen! Check daarom zeker ook de website voor verdere informatie als het bijna zover is! (www.chiro-spratike.be)

Het lidgeld bedraagt slecht 27 euro voor een jaar vol plezier, lachen, dansen, springen,…. T-shirts van onze Chiro kan je aankopen voor 5 euro per T-shirt.

Brandstraat 3, 3723 Guigoven, info@chiro-spratike.be

Meer info: www.chiro-spratike.be

Chiro ’t Root

Chiro Troot organiseert eind september een startdag om alle jongens en meisjes vanaf 6 jaar kennis te laten maken met Chiro. Vanaf dan kan je elke zaterdag van 13.30u tot 16.30u samen spelen, knutselen, op uitstap gaan, gek doen, verkleedpartijtjes, film kijken,…..

Bij Chiro Troot valt er altijd wel iets te beleven in de Chirolokalen en op de Chiroweide die gelegen zijn achter de Parochiezaal van Vliermaalroot. Voor meer informatie kan je een e-mail sturen naar chirovliermaalroot of surfen naar www.chirovliermaalroot of www.facebook.com/chirovliermaalroot.

Grauwerstraat zn, 3721 Vliermaalroot chirovliermaalroot@hotmail.com

Meer info: www.chirovliermaalroot.be

KZJ Zammelen

Sint-amandustraat 4 (’t Zoalke), 3724 Zammelen
kzjzammelen@hotmail.com

KZJ Zammelen organiseert op zondag 25 september 2016 van 13.30u tot 16.30u een startdag en dit voor meisjes en jongens vanaf 5 jaar. De activiteiten van de Katholieke Zammelse Jeugd (KZJ) vinden plaats in het lokaal boven de Parochizaal van Zammelen. Wil je graag een persoonlijke uitnodiging ontvangen, ken je iemand die je wilt uitnodigen, heb je nog vragen of wil je gewoon meer informatie? Geef dan zeker een seintje op kzjzammelen@hotmail.com of volg de KZJ via www.facebook.com/Kzj.zammelen

Meer info: www.kzjzammelen.be

De muziekfabriek

De muziekfabriek heeft wekelijks repetities in het CC De Mozaïek, kerkplein 14, 3720 Kortessem iedere vrijdag van 18.45u tot 19.45u. Voor meer informatie kan je terecht bij Nadia Vandenhoudt op nadiavandh@telenet.be of 012 74 28 77.

Cultureel Centrum Mozaïek, kerkplein 14, 3720 Kortessem
nadiavandh@telenet.be

Kinder- & jeugdkoor Arsis:

Daaleinde 5A (refter KLOK school), 3720 Kortessem

Kinder- en jeugdkoor Arsis Kortessem vierder net zijn 30-jarig junileum en is ingedeeld in een kinder- (van 1 ste tot het 5 de leerjaar) en een jeugdkoor vanaf het 6 de leerjaar. De jaren bij het kinderkoor zijn van genieten en spelen met muziek met het doel kinderen stem- en publiekvast te maken. Bij het jeugdkoor ligt de nadruk op het correct meerstemmig zingen.

Allerlei optredens, feestjes en het jaarlijks kamp (herfstvakantie) o.l.v. een groep volwassen begeleiders, fleuren het werkjaar op. De wekelijkse repetitie is op vrijdagavond van 18.30u tot 19.30u in het onderwijscentrum KLOK, Daaleinde 5, 3720 Kortessem. Het jaarlijks lidgeld bedraagt 25 euro (met vermindering voor meer kinderen uit 1 gezin) en pas te betalen na enkele weken proberen. De startdag van het kinder- en jeugdkoor Aris vind plaats op vrijdag 9 september 2016 van 18.30u tot 19.30u in de KLOK – school.

Voor meer informatie kan je terecht bij meester Stefan Houbrechts op

stef.houbrechts@telenet.be

Pjadskop

Culturele, informatieve, technische, educatieve en sociaal economische activiteiten ter bevordering van sociaal-maatschappelijk leven en ter bevordering van sociale evenementen in en rond Kortessem. en alle andere mogelijke middelen die reschtstreeks meedragen in dit doel.

Info@pjadskop.be

Meer info: www.pjadskop.be